Skip to main content

بیشتر ایرانیانی که یک صرافی خارجی را برای فعالیت خود انتخاب می‌کنند، تریدر هستند و قصد دارند معاملات بسیاری را در بازه زمانی کوتاه‌ انجام دهند. از آنجا که بیشتر صرافی‌های ایرانی تنها امکان خرید و فروش رمز ارز را در بازار اسپات برای کاربران خود فراهم می‌کنند، تریدرهای ایرانی به استفاده از صرافی‌ها خارجی سوق می‌یابند.
از سوی دیگر حجم معاملات در صرافی‌های ایرانی بسیار پایین است و این موضوع برای یک تریدر که قصد کسب سود از معاملات در قیمت‌های خاص را دارد، اصلاً مناسب نیست. همچنین تاکنون گفته شد که کارمزد معاملات در صرافی‌های ایرانی معمولاً بیشتر از صرافی‌های خارجی است و این موضوع برای یک تریدر که ‌تریدهای بسیاری انجام می‌دهد، به‌هیچ‌وجه مناسب نیست.
با توجه به آنچه گفته شد، باید بدانید چرا ایرانیان به‌ویژه برای انجام معاملات فیوچرز به صرافی‌های خارجی روی می‌آورند، اما هر صرافی خارجی برای فعالیت ما ایرانیان مناسب نیست. متأسفانه به‌دلیل تحریم‌بودن ایران، امکان فعالیت در بسیاری از پلتفرم‌ها برای ایرانیان مقدور نیست؛ به همین دلیل باید از صرافی‌هایی برای فعالیت استفاده کرد که بتوان بدون انجام احراز هویت در آن‌ها فعالیت داشت.
در این مقاله قصد داریم فیوچرز صرافی بای بیت را معرفی کنیم که یکی از صرافی‌های مناسب برای فعالیت ایرانیان است.
واریز رمز ارز در بخش فیوچرز صرافی بای بیت
بعد از ثبت‌نام و ایجاد حساب کاربری در صرافی بای بیت حالا باید سرمایه اولیه‌ای داشته باشید تا بتوانید به‌کمک آن در بخش فیوچرز صرافی بای بیت معامله کنید. برای واریز رمز ارز به این صرافی باید در کیف پول خود رمز ارز داشته باشید تا بتوانید آن را به صرافی انتقال دهید.
در صورتی که شما در کیف پول خود نیز رمزارز نداشته باشید، باید ابتدا به سراغ یک صرافی معتبر ایرانی بروید، در آنجا ثبت‌نام کنید و احراز هویت شوید و سپس کمی رمز ارز (مثلاً تتر) را خریداری کنید. پس از خرید رمز ارز بهتر است آن را به کیف پول خود انتقال دهید و از کیف پول به صرافی بای بیت ارسال کنید تا سرمایه اولیه شما برای فعالیت در بخش فیوچرز صرافی بای بیت فراهم شود.
فراموش نکنید که به دلایل امنیتی بهتر است ارز را از کیف پول (و نه صرافی ایرانی) به صرافی خارجی انتقال دهید. در ادامه فرایند واریز رمز ارز به صرافی بای بیت را شرح خواهیم داد.
در ابتدا وارد حساب کاربری خود در صرافی بای بیت شوید و از تب Assets در نوار بالای صفحه، گزینه Deposit به معنای واریز را انتخاب کنید؛ البته شما می‌توانید روی گزینه Assets کلیک کنید و در صفحه جدیدی که برای شما باز می‌شود، گزینه Deposit را از میان دیگر عملیات مالی از جمله برداشت و انتقال انتخاب کنید.
در این مرحله از واریز رمز ارز به بخش فیوچرز صرافی بای بیت، در ستون سمت چپ تصویر باید ارز موردنظر خود را انتخاب کنید و در سمت راست نیز شبکه انتقال را از میان گزینه‌های موجود، انتخاب کرده و روی آن کلیک کنید. توجه داشته باشید انتخاب شبکه انتقال بسیار مهم است و اگر شبکه انتقال انتخابی شما درست نباشد، ممکن است دارایی خود را از دست بدهید.
درحقیقت شبکه انتقال باید با شبکه‌ای که رمز ارز روی آن اجرا شده است، هماهنگ باشد؛ برای مثال اگر شما قصد داشته باشید ارز تتر را از کیف پول به صرافی انتقال دهید و در صرافی شبکه انتقال TRC-20 را انتخاب کرده باشید، باید مطمئن باشید رمزارز تتر را که در کیف پول خود دارید، بر بستر TRC-20 انتخاب کرده‌اید.
پس از انتخاب رمز ارز و شبکه انتقال، برای آنکه بتوانید به آدرس کیف پول صرافی یا بارکد آدرس دسترسی داشته باشید، باید روی گزینه Acknowledge کلیک کنید.
همان‌طور که مشاهده می‌کنید، حالا می‌توانید آدرس و بارکد را ببینید و البته کپی کنید. نکته‌ای که می‌توان در اینجا به آن اشاره کرد، این است که شما می‌توانید از پایین و سمت راست صفحه نمایش خود در این مرحله تعیین کنید که ارزهای واریزی به بخش اسپات یا فیوچرز صرافی بای بیت واریز شوند.
به این ترتیب شما بلافاصله پس از واریز می‌توانید معامله را شروع کنید؛ چراکه در غیر این صورت باید از بخش انتقال (که در آینده توضیح خواهیم داد) سرمایه خود را از بخش اسپات به بخش فیوچرز انتقال دهید تا بتوانید معاملات خود را انجام دهید.
پس از کپی‌کردن آدرس در مرحله پیش حالا باید به سراغ کیف پول خود بروید. در صفحه اول می‌توانید رمز ارز خود (بر بستر شبکه مناسب، با توجه به شبکه انتقال انتخاب‌شده) را انتخاب کنید و به صفحه ارز (برای مثال اتریوم یا تتر) بروید. در صفحه رمز ارز از آنجا که قصد شما واریز رمز ارز به صرافی است، پس کیف پول شما به‌عنوان فرستنده شناخته می‌شود و باید گزینه Send را انتخاب کنید.
در مرحله آخر نیز آدرس کیف پول صرافی را که کپی کرده بودید، در کادر اول و مقدار ارزی را که قرار است انتقال دهید، در کادر دوم قرار دهید و درنهایت روی گزینه CONTINUE در بالای صفحه کلیک کنید. با انجام مراحل گفته‌شده ارزهای دیجیتال شما از کیف پول به صرافی منتقل خواهند شد.
 
 
 
برداشت رمز ارز از بخش فیوچرز صرافی بای بیت
پس از مدتی فعالیت با سرمایه‌ای که واریز کرده بودید و احتمالاً سودهایی که کسب کرده‌اید، حتماً نیاز خواهید داشت بخشی یا همه دارایی خود را برداشت کنید. برای آنکه بخواهید دارایی خود را از صرافی به کیف پول خود یا کیف پول هر شخص دیگری ارسال کنید، باید مراحلی را که در ادامه بیان شده‌اند، پیش بگیرید. برای برداشت ارز باید ابتدا به کیف پول خود مراجعه کنید. سپس وارد کیف پول خود شوید، رمز ارزی را که قرار است از صرافی برداشت کنید، انتخاب کرده و وارد صفحه همان ارز شوید.
البته در زمان انتخاب رمز ارز باید به شبکه‌ای که ارز بر بستر آن اجرا شده است، توجه داشته باشید و مطمئن شوید صرافی از ارز مربوط با این شبکه انتقال پشتیبانی می‌کند.
پس از ورود به کیف پول، رفتن به صفحه رمز ارز و انتخاب گزینه Receive به معنای دریافت، صفحه جدیدی باز می‌شود که آدرس و بارکد را به شما نشان می‌دهد. شما می‌توانید از پایین صفحه و با کلیک روی گزینه Copy آدرس را کپی کرده و از این پس بقیه فرایند برداشت رمز ارز را در صرافی دنبال کنید.
پس از دریافت آدرس کیف پول، به حساب کاربری خود در صرافی بروید و از نوار بالای صفحه، تب Assets در سمت راست تصویر را پیدا کنید. با نگه‌داشتن ماوس روی این تصویر زیرمنویی برای شما باز خواهد شد که باید گزینه Withdraw به معنای برداشت را از آن انتخاب کنید.
در این مرحله کادر اول را با رمز ارزی که قرار است برداشت کنید، پر کنید. سپس آدرس کیف پولی را که کپی کرده بودید در کادر دوم، شبکه انتقال را در کادر سوم و مقدار رمز ارزی را که قرار است برداشت کنید، در کادر آخر وارد کنید. درنهایت نیز روی گزینه Submit به معنای ارسال کلیک کنید.
نکته‌ای که باید توجه داشته باشید، این است که با کلیک روی گزینه Add (در بالای کادر آدرس کیف پول) می‌توانید آدرس کیف پول‌هایی را که همیشه ارسال‌هایی به آن‌ها دارید ثبت کنید؛ به این ترتیب در زمان برداشت، تنها با انتخاب آدرس موردنظر که از پیش ثبت شده است، می‌توانید با خیالی آسوده ارسال را انجام دهید و مطمئن باشید اشتباهی رخ نداده است.
انتقال رمز ارز به فیوچرز بای بیت
برای فعالیت در بخش فیوچرز صرافی بای بیت باید رمز ارز را در بخش فیوچرز داشته باشید؛ همان‌طور که اگر قصد فعالیت در بخش اسپات را داشته باشید باید سرمایه خود را از بخش فیوچرز به اسپات انتقال دهید یا اقدام به واریز ارز به همان بخش کنید.
زمانی که نیاز داشته باشید دارایی را در میان حساب اسپات و فیوچرز صرافی بای بیت انتقال دهید، می‌توانید به‌راحتی روی گزینه Assets از نوار بالای صفحه کلیک کنید و سپس از صفحه‌ای که برای شما باز می‌شود، گزینه Transfer را از بالا و سمت راست تصویر انتخاب کنید.
در این مرحله در پنجره‌ای که برای شما باز می‌شود، در قسمت اول دو بخش From و To مشاهده می‌شوند. From به معنای «از» به حسابی اشاره دارد که قرار است رمز ارز از آن انتقال داده شود. عبارت To به معنای «به» نیز حسابی را نشان می‌دهد که قرار است رمز ارز به آن ارسال شود.
برای مثال اگر بخواهید 500 واحد تتر را از بخش اسپات به بخش فیوچرز صرافی بای بیت انتقال دهید، پس از طی مسیری که توضیح دادیم، در این مرحله باید در بخش From نوع حساب را اسپات (Spot) و در بخش To نوع حساب را فیوچرز (Derivatives) انتخاب کنید.
همچنین در بخش بعدی یعنی کوین (Coin) باید رمز ارزی را انتخاب کنید که قرار است در میان حساب‌ها منتقل شود. در کادر Amount نیز باید میزان رمز ارزی را که قرار است انتقال دهید (در مثالی که ارائه شد، 500 تتر را وارد کرده و درنهایت روی گزینه Confirm کلیک کنید).
انجام معاملات در بخش فیوچرز صرافی بای بیت
معاملات فیوچرز صرافی بای بیت ممکن است بسیار جذاب به نظر برسند؛ چراکه کاربران می‌توانند در این صرافی از امکانات بخش فیوچرز همچون لوریج استفاده کنند و به این ترتیب سود خود را چند برابر کنند، اما معاملات فیوچرز همان‌طور که می‌توانند سود شما را چند برابر کنند، به همان نسبت هم می‌توانند شما را متضرر کنند.
بنابراین توصیه می‌شود تنها زمانی در بخش فیوچرز صرافی بای بیت یا هر صرافی دیگری فعالیت کنید که مطمئن باشید دانش و تجربه شما به‌قدری است که به شما کمک می‌کند برایند سودتان بیشتر از ضررتان باشد و به عبارت دیگر عملکرد خوبی داشته باشید.
البته اگر مشتاق هستید در بخش فیوچرز فعالیت کنید، شرکت در یک دوره آموزش رمز ارز می‌تواند دانش موردنیاز شما را تا حد زیادی تأمین کند. پس از آموزش آنچه نیاز داشتید نیز می‌توانید روی تجربه، مدیریت سرمایه و البته احساسات خود تمرکز کنید تا موفقیت خود را در بازار تضمین کنید. در ادامه چگونگی فعالیت در بخش فیوچرز صرافی بای بیت را توضیح داده‌ایم.
پس از ورود به حساب کاربری خود در صرافی بای بیت، از نوار بالای صفحه و از تب Derivatives، اولین گزینه یعنی Derivatives Portal را انتخاب کنید.
 
 
 
 
 
 
 
 
در این مرحله با کلیک روی گزینه Trade Now به بخش معاملات فیوچرز منتقل خواهید شد. البته یکی از امتیازات صرافی بای بیت این است که امکان فعالیت از طریق اپلیکیشن را نیز برای کاربران خود فراهم کرده است و به این ترتیب دارندگان گوشی‌های هوشمند با سیستم‌عامل اندروید و IOS می‌توانند اپلیکیشن صرافی را از طریق گزینه Download App، دانلود کنند.
سپس می‌توانند معاملات باز خود را از طریق اپلیکیشن پیگیری کرده یا به‌طورکلی در این اپلیکیشن فعالیت کنند. از آنجا که به‌دلیل آشنانبودن برخی کاربران، آمار کلاه‌برداری در بازار ارزهای دیجیتال فراوان است، بهتر است پلتفرم‌های موردنیاز خود را تنها از منابع معتبر دانلود کنید.
با کلیک روی گزینه Trade Now در مرحله پیش به این صفحه منتقل خواهید شد. در این صفحه بخش‌های مختلف را مشاهده خواهید کرد که برای انجام معاملات قرار است به شما کمک کنند. آیکون دو پیکان دوسویه در بالا و سمت چپ تصویر این امکان را برای شما فراهم می‌کند تا بتوانید جفت ارز موردنظر خود را از لیستی که نمایش می‌دهد، انتخاب کنید.
در میانه صفحه می‌توانید نمودار قیمتی جفت ارز انتخابی را مشاهده کنید. در ستون موجود در سمت راست نمودار قیمتی لیست سفارش‌های ثبت شده به چشم می‌خورد. سفارش‌هایی که قیمت آن‌ها با رنگ قرمز ثبت شده، موقعیت‌های فروش (Short) و سفارش‌هایی که قیمت آن‌ها با رنگ سبز نوشته شده‌اند، به موقعیت‌های خرید (Long) اشاره دارند. در ستون سمت راست تصویر نیز می‌توانید بخش ثبت سفارش را مشاهده کنید که در ادامه به‌طور کامل شرح داده‌ایم.
پیش از آنکه نحوه ثبت سفارش و انجام معامله را توضیح دهیم، باید مفهوم چند عبارت را که در این بخش آن‌ها را می‌خوانید، به‌درستی متوجه شوید؛ عباراتی شامل لوریج، Isolated و Cross.

موقعیت Long / Short

وقتی شما در بخش فیوچرز فعالیت می‌کنید، هیچ رمز ارزی را خرید و فروش نمی‌کنید. درواقع شما از افزایش یا کاهش قیمت در صورتی که موافق پیش‌بینی شما باشد، سود خواهید کرد و در غیر این صورت متضرر می‌شوید. زمانی که یک معامله را با احتمال بالارفتن قیمت باز کنید، به آن موقعیت Long گفته می‌شود، اما زمانی که روی افت قیمت شرط‌بندی کرده باشید، یک موقعیت Short باز خواهید کرد که می‌توان آن را مانند معامله فروش در نظر گرفت.
 

زمانی که قصد دارید یک معامله را صرف‌نظر از نوع آن (Long و یا Short) باز کنید، باید تب Open را از بخش ثبت سفارش انتخاب کنید، اما در صورتی که پیش از رسیدن مبلغ جفت ارز به قیمت موردنظر که در زمان تنظیم حد سود و حد ضرر انتخاب کرده بودید، قصد بستن موقعیت باز خود را داشته باشید، می‌توانید تب Close را انتخاب کنید و کل سفارش یا درصدی از آن را در قیمت موردنظر خود ببندید.
 

یکی از جذاب‌ترین امکانات بخش فیوچرز برای کاربران استفاده از لوریج یا اهرم است؛ چراکه با استفاده از آن می‌توانید چند برابر سرمایه خود نیز معاملاتی را باز کنید؛ برای مثال اگر از لوریج 20 استفاده کنید، می‌توانید تا 20 برابر ارزش سرمایه خود را در یک موقعیت قرار دهید که این اعتبار از سوی صرافی به شما داده خواهد شد.
این موضوع ریسک معاملات شما را بسیار بالا خواهد برد؛ به همین دلیل شما باید کاملاً آگاهانه و با اعمال مدیریت سرمایه از آن استفاده کنید. اگر در حالت عادی در یک معامله 5 درصد ضرر کنید، با اعمال لوریج 10 میزان ضرر شما به 50 درصد خواهد رسید و البته درصورت سودکردن نیز به‌جای 5 درصد سود، به 50 درصد سود خواهید رسید که همین موضوع توجه بسیاری از افراد را جلب کرده است.

از دیگر مفاهیمی که در زمان ثبت سفارش در بخش فیوچرز صرافی بای بیت باید با آن آشنا باشید، Cross و Isolated هستند که بسیار اهمیت دارند و اگر به‌درستی انتخاب نشوند، می‌توانند کل سرمایه شما در صرافی را از بین ببرند.
وقتی هنگام ثبت سفارش، بخش Isolated را انتخاب کنید، تنها سرمایه‌ای که درگیر معامله کرده باشید، در خطر خواهد بود و خطری باقی سرمایه شما را در صرافی تهدید نخواهد کرد؛ برای مثال اگر سرمایه شما در صرافی بای بیت 1000 تتر باشد و در معامله‌ای که از نوع Isolated ثبت کرده‌اید، تنها 100 دلار خود را درگیر کرده باشید، در صورتی که روند قیمتی رمزارز برخلاف پیش‌بینی شما حرکت کند، تنها همان 100 دلار را در زمان لیکوئید از دست خواهید داد و 900 دلار برای شما باقی خواهد ماند.
زمانی که ویژگی Cross را هنگام ثبت سفارش انتخاب کنید، علاوه بر 100 دلاری که درگیر معامله کرده بودید، اگر روند قیمتی جفت ‌ارز برخلاف پیش‌بینی شما حرکت کند، برای آنکه لیکوئید نشوید، صرافی اجازه خواهد داشت از باقی سرمایه آزاد شما، یعنی همان 900 دلار نیز برداشت کند.
در چنین حالتی اگر روند مخالف جفت‌ ارز تنها یک نوسان نباشد و روند اصلی به طور کلی تغییر کرده باشد، احتمالاً کل سرمایه شما یعنی 100 دلار درگیر معامله به علاوه 900 دلار آزاد در صرافی از شما کسر خواهد شد.
برای تنظیم هر دو بخش نوع معامله (Cross/Isolated) و اهرم باید به نوار بالای ستون بخش ثبت سفارش در سمت راست صفحه نمایش خود مراجعه کنید که با کلمه Cross مشخص شده است. در پنجره جدیدی که باز می‌شود، بخش بالایی برای تنظیم Cross یا Isolated بودن سفارش و بخش پایینی برای تنظیم اهرم معاملات خرید (Long) و فروش (Short) است.
 
 

یکی از امکاناتی که در بخش فیوچرز صرافی بای بیت می‌توانید از آن استفاده کنید، این است که برای معاملات خود حد سود و حد ضرر تعریف کنید. حد سود به قیمتی اشاره دارد که با رسیدن ارزش جفت ارز به آن مبلغ، صرافی متوجه خواهد شد شما سود موردنظر خود را دریافت کرده‌اید و حالا باید معامله را ببندد.
حد ضرر نیز یک فرمان بستن موقعیت است؛ با این تفاوت که شما به صرافی خواهید گفت روند قیمتی جفت ‌ارز برخلاف پیش‌بینی من حرکت کرده است و از آنجا که نمی‌خواهم بیشتر ضرر کنم، موقعیت مرا ببند. تنظیم حد سود و حد ضرر نیز باید کاملاً آگاهانه و نه‌تنها تصادفی انجام شود؛ زیرا این دو مورد نیز در مدیریت سرمایه نقش بسیار مهمی را ایفا می‌کنند.
 

Equity /Available Balance

وقتی شما هیچ موقعیت بازی در صرافی نداشته باشید، مقدار Equity و Available Balance یکسان است، اما زمانی که یک یا چند موقعیت باز در صرافی داشته باشید، این دو مقدار براساس میزان سود یا ضرر تحقق‌نیافته شما متغیر خواهند بود.
فرض کنید 1000 تتر در بخش فیوچرز صرافی بای بیت واریز کرده‌اید. در ابتدا میزان Equity و Available Balance برابر هستند، اما زمانی که یک موقعیت باز داشته باشید و برای مثال در آن موقعیت 50 تتر سود کرده باشید، Equity شما به 1050 تتر تغییر خواهد کرد؛ درحالی‌که بالانس شما همان 1000 تتر باقی خواهد ماند؛ البته اگر موقعیت خود را با همین 50 تتر سود ببندید، Equity و Available Balance هر دو به 1050 تغییر خواهند کرد.
 

فاندینگ ریت (Funding Rate) در بخش فیوچرز صرافی بای بیت و البته بسیاری از دیگر صرافی‌ها، به میزان اختلاف قیمت در بازار اسپات و فیوچرز اشاره دارد. درحقیقت معاملات فیوچرز در دو نوع سنتی و Perpetual انجام خواهند شد. تنها تفاوت این دو نوع معامله در این است که معاملات Perpetual تاریخ انقضا ندارند و این موضوع می‌تواند منجر به این شود که اختلاف قیمت در بازار اسپات و فیوچرز بسیار زیاد شود.
برای جلوگیری از این مشکل صرافی‌ها اقدام به تعریف فاندینگ ریت کردند که براساس آن افرادی که معاملات باز دارند، باید با توجه به این رقم، مبلغی را به معامله‌گرانی که موقعیت مخالف دارند بپردازند یا از آن‌ها دریافت کنند. میزان فاندینگ ریت هر 8 ساعت تغییر می‌کند.
اگر رقم فاندینگ ریت مثبت باشد، تریدرهایی که معاملات باز خرید دارند، باید مبلغی مشخص را به تریدرهایی که موقعیت فروش دارند بپردازند، اما زمانی که فاندینگ ریت منفی باشد، تریدرهایی که موقعیت باز فروش دارند، باید مبلغی را به تریدرهایی پرداخت کنند که موقعیت باز خرید دارند.
انواع سفارش‌ها در بخش فیوچرز صرافی بای بیت

زمانی که سفارش خود را از نوع Limit یا محدود ثبت می‌کنید، درواقع باید دو کادر را پر کنید؛ در کادر Order Price باید قیمتی را که قصد دارید معامله شما در آن انجام شود، وارد کنید، اما در کادر بعد یعنی Order By Qty باید حجم معامله را وارد کنید.
درنهایت نیز پس از تنظیم حد سود و حد ضرر می‌توانید با کلیک روی یکی از گزینه‌های Open Long یا Open Short سفارش خود را ثبت کنید تا معامله شما در زمان درست (رسیدن ارزش جفت‌ ارز به مبلغ Order Price) انجام شود.

در سفارش Market معامله شما در لحظه و با بهترین قیمت موجود در میان سفارش‌ها انجام می‌شود. زمانی که شخصی بخواهد معامله‌ای را در کمترین زمان ممکن انجام دهد، از این نوع روش ثبت سفارش استفاده می‌کند؛ البته قیمت انجام معامله را صرافی تعیین می‌کند نه تریدر. در روش مارکت، تریدر تنها حجم معامله را انتخاب می‌کند و در کادر مربوط قرار می‌دهد.

در سفارش‌ها از نوع Conditional تریدرها می‌توانند شرطی را در سفارش خود لحاظ کنند. تصور کنید با رسیدن به یک مقاومت و براساس تحلیل شما اتریوم روندی نزولی را آغاز خواهد کرد؛ با این حال برای آنکه مطمئن شوید اتریوم مقاومت را پشت سر نخواهد گذاشت و حتماً برگشت روند را در اتریوم خواهیم داشت، منتظر می‌مانید اتریوم کمی افت قیمت را طی کند و سپس وارد معامله می‌شوید.
در چنین شرایطی برای مثال با رسیدن قیمت اتریوم به 1.450 سفارش شما فعال شده (مقاومت در قیمت 1.500 تتر) و ترید شما در قیمت 1.400 تتر انجام می‌شود. در اینجا Trigger Price معادل 1.450 و Order Price معادل 1.400 تتر خواهد بود که معامله شما در این قیمت انجام خواهد شد.
 
 
خلاصه فرایند بازکردن یک‌ترید در بخش فیوچرز صرافی بای بیت
ابتدا باید وارد حساب کاربری خود شوید. سپس جفت ارز مورد نظر را پیدا کنید و به صفحه معاملاتی آن بروید.

در بخش اول باید Cros یا Isolated بودن سفارش و همچنین لوریج یا اهرم سفارش خود را نیز تنظیم کنید. اهرم در دو بخش برای معاملات خرید (Long) و معاملات فروش (Short) تنظیم می‌شود.
در بخش دوم باید مشخص کنید آیا قصد بازکردن یک موقعیت را دارید یا می‌خواهید موقعیت باز را که دارید، ببندید. Open برای بازکردن موقعیت جدید خرید یا فروش (Long / Short) و بخش Close برای بستن موقعیت‌های بازی است که دارید.
از قسمت سوم نیز باید نوع سفارش خود را انتخاب کرده و براساس نوع سفارش انتخابی مقادیر موردنیاز را وارد کنید.
تنظیم حد سود و حد ضرر در معاملات فیوچرز بسیار مهم است؛ زیرا با توجه به اینکه تریدرها در بخش فیوچرز از اهرم استفاده می‌کنند، اگر حد ضرر تنظیم نکنید، ممکن است میزان ضرر شما بسیار زیاد شود. از طرف دیگر اگر حد سود را تنظیم نکنید، از آنجا که معمولاً تریدها در بخش فیوچرز در بازه‌های زمانی کوتاه انجام می‌شوند، ممکن است قیمت به هدف شما برسد و از آن عبور کند یا بعد از رسیدن به هدف، روند خود را تغییر دهد؛ به این ترتیب اگر شما مشغول به کاری دیگر باشید، سودی نمی‌برید.
درنهایت نیز با توجه به اینکه قصد بازکردن معامله خرید (Long) یا فروش (Short) را دارید، یکی از گزینه‌های Open Long یا Open Short را انتخاب خواهید کرد.

پس از آنکه یک سفارش را تنظیم و ثبت کنید، می‌توانید آن را در بخش موجود در پایین نمودار قیمتی (Positions) مشاهده کنید. امکان بستن معاملات باز، تنظیم یا تغییر حد سود و حد ضرر نیز در این بخش وجود دارد. همچنین در بخشی که در سمت راست مشخص کردیم، می‌توانید Equity و Balance خود را مشاهده کنید که اهمیت فراوانی دارد. همچنین امکان واریز (Deposit)، برداشت (Withdraw) و انتقال دارایی (Transfer) در میان حساب‌ها در این بخش تعبیه شده است.
 
 
یکی از امکانات فوق‌العاده کاربردی بخش فیوچرز صرافی بای بیت ماشین‌حساب آن است که می‌توانید پیش از بازکردن یک سفارش، قیمت ورود به معامله، قیمت موردنظر برای بستن معامله، حجم و لوریج را وارد کنید و میزان سود خود را در صورت تحقق پیش‌بینی، مشاهده کنید.
برای این کار باید در بخش سمت چپ مقادیر را وارد کنید تا بتوانید نتایج را در ستون سمت راست مشاهده کنید. همچنین می‌توانید برای تنظیم حد سود و حد ضرر از این ماشین‌حساب فوق‌العاده کاربردی استفاده کنید.
 
معاملات Perpetual در بای بیت
نکته دیگر این است که روند ثبت سفارش و انجام معاملات Perpetual کاملاً شبیه معاملات سنتی فیوچرز است؛ با این تفاوت که معاملات Perpetual تاریخ انقضا ندارند و این قراردادها در صرافی با عبارت Perp یا Perpetual به‌صورت کامل، در کنار نام جفت ‌ارز شناسایی می‌شوند. در صرافی بای بیت، معاملات Perpetual براساس USDT و USDC انجام می‌شوند.
 
معاملات معکوس در بای بیت
نوع دیگری از معاملات که امکان انجام آن‌ها در بخش فیوچرز صرافی بای بیت وجود دارد، معاملات Inverse یا معکوس است. در حالت عادی زمانی که جفت ‌ارزی را برای انجام معامله انتخاب می‌کنید، اقدام به خرید ارزی خواهید کرد که در ابتدا آمده است و ارز پرداختی شما، ارزی موجود در طرف دوم است.
بنابراین در جفت ‌ارز BTC/USDT شما با پرداخت تتر، بیت کوین خریداری می‌کنید. در معاملات معکوس متفاوت است و شما پرداخت را براساس ارز اول انجام می‌دهید که موقعیت Long را برای ارز موجود در طرف دوم داشته باشید. معاملات معکوس در صرافی بای بیت تنها براساس دلار آمریکا انجام خواهند شد.
درحقیقت در این قراردادها تریدرها می‌توانند معاملات خود را با استفاده از رمز ارز مانند بیت کوین و اتریوم انجام دهند. نحوه تنظیم سفارش در این معاملات نیز مانند دیگر معاملات فیوچرز در صرافی بای بیت است.
 
معاملات آپشن در بای بیت
معاملات اختیار (Option) کمی متفاوت از دیگر انواع معاملات فیوچرز صرافی بای بیت هستند. درواقع در این نوع معاملات، شما حق خرید یا فروش جفت ‌ارز را خریداری می‌کنید. همچنین می‌توانید یک بلیت برای خرید یا فروش جفت ‌ارز در نظر بگیرید که در این نوع معاملات خرید و فروش می‌شوند. اگر روند قیمتی جفت‌ ارز براساس تحلیل شما پیش برود، می‌توانید سود خود را کسب کنید، اما در صورتی که پیش‌بینی شما درست نباشد، تنها مبلغ حق خرید از شما کسر خواهد شد و نه مبلغی به ارزش جفت ‌ارز معاملاتی.
برای مثال فرض کنید در حال حاضر قیمت رمز ارز بیت کوین 20.000 دلار است و شما پیش‌بینی کرده‌اید تا ماه آینده قیمت این ارز به 40 هزار دلار خواهد رسید. این اختلاف قیمت میان قرارداد و قیمت واقعی جفت ‌ارز در زمان سررسید، سود یا ضرر شما را مشخص می‌کند.

در معاملات خرید که با عنوان Call Option در معاملات Option شناخته می‌شوند، شما می‌توانید قراردادهایی را خریداری کنید که قیمت مشخصی را برای تاریخ مشخصی تعیین کرده‌اند؛ برای مثال ممکن است یک قرارداد Call Option پیدا کنید که قیمت بیت کوین برای دو ماه آینده را 50 هزار دلار تعیین کرده باشد.
سه حالت ممکن است پیش بیاید. در دو ماه آینده یا قیمت بیت کوین از این مبلغ بیشتر، یا کمتر یا برابر با 50 هزار دلار است. اگر شما چنین تحلیل کرده باشید که قیمت بیت کوین در دو ماه آینده بیشتر است (مثلاً 60 هزار دلار) این فرصتی برای شما خواهد بود؛ چراکه با خرید این قرارداد می‌توانید هر واحد بیت کوین را در تاریخ قرارداد، با قیمت 50 هزار دلار خریداری کنید؛ بنابراین اگر تحلیل شما درست باشد و قیمت بیت کوین به 60 هزار دلار برسد، برای هر واحد بیت کوین به میزان 10 هزار دلار سود خواهید کرد.
حالت دیگر این است که قیمت بیت کوین در تاریخ مشخص‌شده در قرارداد، کمتر از 50 هزار دلار باشد. در چنین حالتی اگر قرار باشد بیت کوین را با قیمت 50 هزار دلار خریداری کنید، قطعاً متضرر خواهید شد؛ درنتیجه اقدام به خرید حق خرید (Call Option) خواهید کرد و تنها مبلغ پرداختی شما همان خواهد بود و نه مبلغ بیت کوین.
 

زمانی که شما روندی نزولی را برای رمز ارزی خاص پیش‌بینی کرده باشید، می‌توانید از قراردادهای Put Option استفاده کنید. فرض کنید براساس تحلیل شما تا یک ماه آینده قیمت بیت کوین به 15 هزار دلار می‌رسد، اما با مراجعه به بخش Option صرافی بای بیت، قراردادی را پیدا می‌کنید که قیمت را برای یک ماه آینده 25 هزار دلار تعیین کرده است؛ درحالی‌که قیمت طبق تحلیل شما پیش برود و در تاریخ مشخص‌شده به 15 هزار دلار برسد، از آنجا که شما حق فروش با مبلغ 25 هزار دلار را خریداری کرده بودید، برای هر واحد بیت کوین 10 هزار دلار (25-15) سود خواهید کرد؛ چراکه بیت کوین به قیمت 15 هزار دلار رسیده است، اما شما هر بیت کوین را با قیمت 25 هزار دلار می‌فروشید.
ثبت سفارش اختیار
برای آنکه معامله خود را انجام دهید و درواقع حق خرید یا فروش (Call Option / Put Option) را تهیه کنید، باید در صفحه اول از تب Derivatives، بخش USDC Options را انتخاب کنید تا به این مرحله برسید. همان‌طور که در شکل زیر می‌بینید، لیستی از قراردادهای اختیار برای تاریخ‌ها و با قیمت‌های سررسید متفاوتی مشاهده می‌شوند که می‌توانید براساس تحلیل خود قرارداد موردنظر را انتخاب کنید تا به این ترتیب بخش ثبت سفارش مربوط را مشاهده کنید.
با توجه به روش ثبت سفارش که می‌تواند Limit یا Market باشد، باید مقادیر را وارد کرده و سپس روی گزینه Place Order کلیک کنید. همچنین اگر روش ثبت سفارش IV را انتخاب کنید، بخش قیمت غیرفعال شده و سفارش براساس نوسانات ضمنی ثبت می‌شود.
دو گزینه در پایین بخش ثبت سفارش وجود دارند که با نام Post Only و Reduce Only شناخته می‌شوند که در ادامه آن‌ها را شرح داده‌ایم.

وقتی شما معامله‌ای از نوع محدود (Limit) ثبت کرده باشید، اگر در زمان ثبت سفارش شما تریدر دیگری در مقابل شما قرار بگیرد، معامله شما بدون آنکه در لیست سفارش‌ها باشد، انجام می‌شود؛ برای مثال اگر شما قصد خرید اتریوم در قیمت 1500 دلار را ثبت کنید و همان زمان تریدر دیگری سفارش فروش اتریوم با قیمت 1500 دلار ثبت کند، معامله شما به‌سرعت و بدون قرار گرفتن در لیست سفارش‌ها انجام می‌شود.
در مقابل زمانی که شما Post Only را فعال کنید، حتی در حالتی که تریدری در مقابل شما وجود داشته باشد، باید ابتدا سفارش شما در لیست قرار بگیرد و سپس معامله‌تان انجام شود.

قابلیت Reduce Only روی معاملات باز مؤثر است؛ برای مثال اگر شما یک موقعیت باز خرید 2 واحد بیت کوین را داشته باشید و سپس موقعیت فروش یک واحد بیت کوین را باز کنید که قابلیت Reduce Only آن فعال است، هیچ موقعیت فروشی برای شما باز نخواهد شد، بلکه موقعیت باز خرید 2 واحد بیت کوین به موقعیت خرید با یک واحد بیت کوین تبدیل خواهد شد.
سخن پایانی
بخش فیوچرز صرافی بای بیت به‌دلیل امکاناتی که برای کاربران فراهم کرده، بسیاری از تریدرهای ایرانی را به استفاده از این صرافی با وجود محدودیت‌ها ترغیب کرده است. نکته‌ای که باید به آن توجه کرد این است که با وجود جذابیت‌هایی که درباره بازار فیوچرز دیده و شنیده می‌شود، این بازار بسیار پرریسک است و بهتر است تنها تریدرهایی که دانش و تجربه کافی دارند در این بخش فعالیت داشته باشند؛ زیرا با کمک امکاناتی که در بخش فیوچرز صرافی بای بیت در اختیار کاربران قرار می‌گیرد، به همان میزان که امکان کسب سود برای آنان وجود دارد، ممکن است تریدرها ضررهای بزرگی هم داشته باشند.
پرسش‌های متداول

آیا کاربران ایرانی هم می‌توانند در فیوچرز صرافی بای بیت فعالیت کنند؟

بله، کاربران ایرانی می‌توانند بدون انجام احراز هویت و البته به‌کمک فیلترشکنی با IP ثابت در صرافی بای بیت ثبت‌نام کرده و شروع به ترید کنند.

امکان انجام چند روش معامله در بخش فیوچرز صرافی بای بیت وجود دارد؟

تریدرها می‌توانند سفارش‌های خود را در نوع Limit، Market و یا Conditional ثبت کنند.

چند روش ثبت سفارش در بخش فیوچرز صرافی بای بیت وجود دارد؟

شما می‌توانید در بخش فیوچرز معاملات فیوچرز سنتی، معاملات فیوچرز Perpetual، معاملات معکوس (Inverse) و معاملات اختیار (Option) را انجام دهید.

به این مقاله امتیاز دهید

(۱۴۲ رای)

۴.۵

ترتیبی که برای خواندن مقالات صرافی بای بیت به شما پیشنهاد میکنیم: