Skip to main content

به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان، مهران توکلی گفت: وسعت زیر کشت گندم استان در شرایط طبیعی ۶۲ هزار هکتار گندم آبی و حدود ۲۵ هزار هکتار گندم دیم است. کارشناس زراعت گندم جهاد کشاورزی استان اصفهان افزود: امسال کشاورزان حدود ۶ هزار هکتار از مزارع گندم خود را، قبل از آنکه به خوشه برسد به دنبال خشکسالی، کم آبی و نیاز دام‌ها به علوفه به چرا اختصاص دادند. وی گفت: با توجه به خشکسالی حاکم بر استان و تداوم این وضعیت پیش‌بینی می‌شود که مزارع زیر کشت آبی استان بین ۲۰ تا ۲۵ درصد افت عملکرد تولید داشته باشد. توکلی با بیان اینکه هزینه‌های کشت، برداشت و نهاده‌ها در بخش تولید گندم نیز افزایش داشته است افزود: خرید تضمینی، تسهیلات یکساله با کارمزد ۱۸ درصد، تهیه بذر و توزیع یارانه‌ای آن و کنترل آفت سن با سمپاشی همگانی از اقدامات دولت برای حمایت از گندم کاران بوده است. کارشناس زراعت گندم جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: قیمت خرید تضمینی گندم امسال نسبت به سال قبل دو برابر افزایش یافت و به کیلویی ۵ هزار تومان رسیده است. کارشناس زراعت گندم جهاد کشاورزی استان اصفهان با بیان اینکه اکنون حدود ۵۰ مرکز در استان گندم تولیدی کشاورزان را خریداری می‌کند، افزود: استان اصفهان مصرف کننده و وارد کننده گندم از استان‌های دیگر است و همه این محصول به مصارف اصلی در کارخانجات آرد می‌رسد. وی با اشاره به ۳۲ هزار بهره بردار گندم در استان و ۲۰ کارخانه آرد فعال در استان گفت: کشت و برداشت گندم در استان به صورت مکانیزه است و روش‌های آبیاری مزارع بیشتر به صورت نشتی و غرقابی و تیپ است، اما روش کرت بندی برای گندم بهتر است. توکلی با بیان اینکه نیاز آبی هر هکتار گندم ۸ تا ۱۰ هزار مترمکعب است، افزود:با توجه به استمرار خشکسالی‌ها پیشنهاد می‌شود، گندم به صورت کنترل شده فقط در مناطقی که از نظر آبیاری مشکلی نباشد کشت شود و در سایر مزارع از الگوی کشت تغییر کند و جایگزین شود. کارشناس زراعت گندم جهاد کشاورزی استان اصفهان با اشاره به اینکه کشت آبی گندم و جو در تمام ۲۴ شهرستان استان با سطح کم تا زیاد اجرا می‌شود گفت: گندم دیم فقط در شهرستان‌های غربی و جنوبی ازجمله فریدن، فریدونشهر، بویین میاندشت، چادگان، سمیرم و همچنین مناطق مرکزی استان کاشته می‌شود. انتهای پیام/۶۳۰۸۶/ج/