Skip to main content

فهرست این مقاله
بهترین ارزهای دیجیتال دیفای (Defi) کدام اند؟
در حالت عادی انجام تمام امور مالی (متمرکز) با وجود یک واسط صورت می‌گیرد. اگر قصد گرفتن وام داشته باشید، احتمالاً به بانک مراجعه می‌کنید یا در صورت نیاز به پرداخت مالیات یا هر عملیات دیگری یک سازمان به‌عنوان واسط وجود خواهد داشت. مشکل وجود واسط می‌تواند فساد، نظارت بر اطلاعات و حتی خطاهای غیرعمد باشد؛ درحالی‌که پس از پیدایش بلاک چین و به‌دنبال آن سیستم‌های مالی غیرمتمرکز (DeFi) این مسائل حل‌شده هستند. البته هر سیستمی در ابتدای کار خود ممکن است با مسائلی روبه‌رو شود، اما به هر حال امکان برطرف‌کردن نواقص به‌مرور زمان وجود دارد. در ادامه توضیحی ساده از مفهوم DeFi را ارائه خواهیم کرد و پس از آن به معرفی بهترین ارزهای دیجیتال حوزه Defi خواهیم پرداخت.
دیفای (Defi) چیست؟
افراد جامعه برای انجام امور مالی مختلفی از جمله نیاز به وام یا هر فعالیت دیگر مانند افتتاح حساب و… به بانک که به‌عنوان یک واسط و سازمان مرکزی عمل می‌کند، مراجعه می‌کنند. همچنین ارزهای دیجیتال که خود غیرمتمرکز هستند، به‌کمک واسط‌هایی عمدتاً متمرکز در میان کاربران منتقل می‌شوند (البته تنها در صرافی‌های متمرکز؛ زیرا امروزه صرافی‌های غیرمتمرکز زیادی فعال هستند).
زمانی که برای انجام یک کار مانند تراکنش‌های مالی، واسط (که می‌تواند فرد یا سازمان باشد) وجود داشته باشد، آن پروژه متمرکز است؛ درحالی‌که با انجام همان کار بدون نیاز به واسط می‌توان از آن پروژه به‌عنوان یک پروژه غیرمتمرکز نام برد. به‌طورکلی اکوسیستم DeFi یا امور مالی غیرمتمرکز (Decentralized Finance) به چندین برنامه اشاره دارد که در حوزه مالی استفاده می‌شوند و نیاز به واسط را که می‌تواند به‌عنوان مثال بانک باشد از بین می‌برند. 
بهترین ارزهای دیجیتال DeFi که در این مقاله به معرفی آن‌ها خواهیم پرداخت، ویژگی‌هایی دارند که بهتر است پیش از بررسی آن‌ها، این ویژگی‌ها را بشناسیم.
ویژگی‌ های اصلی ارزهای دیجیتال DeFi

شبکه بلاک چین اتریوم با داشتن حدود ۷۰ درصد پروژه‌های مالی غیرمتمرکز، بزرگ‌ترین میزبان این پروژه‌هاست.
عمده کاربرد دیفای در پروژه‌های دریافت و اعطای وام، صرافی‌های غیرمتمرکز و خدمات بانکی پولی است.
برنامه‌های دیفای می‌توانند روی شبکه‌های بلاک چین و با قرارداد هوشمند اجرا شوند.
درصورت اشتباه کاربر در امور مالی، امکان شکایت و پیگیری آن وجود نخواهد داشت.
معمولاً استفاده از پلت فرم‌های حوزه دیفای برای همه کاربران ساده نیست.
با گسترش اکوسیستم DeFi همه مردم می‌توانند بدون تبعیض و ابهام از خدمات مالی استفاده کنند. مهم نیست شما بهترین ارزهای دیجیتال DeFi را مدنظر داشته باشید یا ارزهایی که کمتر شناخته شده‌اند، همه برای ساده‌کردن امور مالی به وجود آمدند.

حال که تا حدودی با DeFi آشنا شده‌اید، بهتر است بهترین ارزهای دیجیتال DeFi را هم بشناسید. در ادامه این ارزها را بررسی خواهیم کرد.
۱- رمز ارز دای (Dai)

جمعیتی حدود ۲ میلیارد نفر در سطح جهان را تصور کنید. این افراد به بانک دسترسی ندارند و به همین دلیل ارزهای موجود در زمینه مالی می‌توانند دسترسی این گروه از افراد را به امور بانکی (البته نه از طریق بانک) میسر کند. همچنین ارزی مانند دای قابلیت برنامه‌ریزی دارد که استفاده از آن برای بسیاری از افراد توجیه‌پذیر خواهد بود. 
برای مثال فردی که باید در تاریخ‌های مشخص مبلغی را به شخص یا گروهی پرداخت کند، می‌تواند از قرارداد هوشمند برای انجام این کار استفاده کند. همچنین اگر شما دارایی‌ای داشته باشید که به‌دلیل نیاز مالی با وجود میل باطنی خود قصد فروش آن را داشته باشید، می‌توانید با استفاده از رمز ارز Dai (از بهترین ارزهای دیجیتال DeFi)، در پلت فرم  Maker Dao در ازای دارایی خود وام دریافت کنید و پس از رفع نیازتان با بازپرداخت وام، سرمایه اصلی خود را پس بگیرید.
در ادامه برخی ویژگی‌های رمز ارز Dai را بررسی خواهیم کرد که از بهترین ارزهای دیجیتال DeFi یا شاید بهتر است بگوییم بهترین رمز ارز DeFi است (در زمان نگارش این مقاله، ارز  Dai در رتبه اول ارزهای DeFi قرار گرفته است). 

DAI، نماد اختصاری رمز ارز Dai  است که در زمان نگارش این مقاله در رتبه ۱۱ بازار ارزهای دیجیتال قرار گرفته است. دای یک استیبل کوین بوده که قیمت آن تقریباً ثابت و ۱ دلار است.
عرضه نهایی توکن Dai مشخص نیست؛ با این حال ۶.۸۹۲.۳۰۲.۹۷۱ واحد ارز Dai در گردش است و در میان کاربران مبادله می‌شود.
ارز دای روی شبکه بلاک چین اتریوم اجرا شده است.
برخلاف تتر که یک استیبل کوین متمرکز بوده و پشتوانه آن دلار است، دای (که استیبل کوینی از نوع غیرمتمرکز است) دیگر ارزهای دیجیتال را به‌عنوان پشتوانه خود دارد که سبب می‌شود این رمز ارز همچنان ماهیت غیرمتمرکز بودن را حفظ کند؛ به عبارت دیگر ارزش ارزی مانند تتر به دلار آمریکا وابسته است؛ بنابراین در استیبل کوین‌های با پشتوانه کالا یا ارز فیات یک کشور یک طرف سوم یا واسطی در این میان به وجود آمده است.
قرارداد هوشمند میکردائو (Maker DAO) روی شبکه بلاک چین اتریوم است که ارز Dai نیز در این قرارداد هوشمند ایجاد شده است.
استیبل کوین غیرمتمرکز دای براساس استاندارد ERC-20 اتریوم طراحی شده است.
کاربران در پلت فرم  Maker Dao می‌توانند با استیک‌کردن چند رمز ارز، ارز  Dai را به‌صورت وام دریافت کنید.

صرافی‌ های پشتیبانی رمز ارز Dai
۱- صرافی کوکوین (Kucoin)
۲- صرافی بای بیت (Bybit)
۳- صرافی یونی سواپ (Uniswap)
۴- صرافی پنکیک سواپ (Pancake Swap)
۵- صرافی کوین بیس (Coinbase Exchange)
۶- صرافی بایننس (Binance)
کیف پول‌ های پشتیبان رمز ارز Dai
۱- کیف پول سخت افزاری لجر (Ledger)
۲- کیف پول تراست ولت (Trust Wallet)
۳- کیف پول متامسک (Metamask)
۴- کیف پول کوین بیس (Coinbase)
۵- کیف پول هایپرپی (Hyper Pay)
۶- کیف پول سیف پل (Safe Pal)
۷- کیف پول اتمیک (Atomic)
۸- کیف پول بایننس چین (Binance chain Wallet)
۲- رمز ارز رپد بیت کوین (Wrapped Bitcoin)

بیت کوین بزرگ‌ترین رمز ارز با بیشترین مقدار نقدینگی در میان سایر ارزهاست. نقدینگی همان چیزی است که در دنیای دیفای به آن نیاز است. از سوی دیگر بیش از ۷۰ درصد پروژه‌های Defi روی شبکه اتریوم قرار دارند. حالا شرایطی را تصور کنید که بتوانید به‌کمک یک واسط، بیت کوین را که نقدینگی بسیار بالایی دارد، روی شبکه اتریوم استفاده کنید. 
این همان کاری است که Wrapped Bitcoin که از بهترین ارزهای دیجیتال DeFi است، انجام می‌دهد. در ادامه Wrapped Bitcoin را بررسی خواهیم کرد.

WBTC، نماد اختصاری فن توکن Wrapped Bitcoin است که در زمان نگارش این مقاله در رتبه ۱۶ بازار ارزهای دیجیتال قرار گرفته است و با قیمت تقریبی ۲۰ دلار فروخته می‌شود.
عرضه نهایی توکن WBTC مشخص نیست و براساس نیاز کاربران امکان ضرب کوین وجود دارد؛ با این حال در زمان نگارش این مقاله حدود ۲۶۰ هزار واحد WBTC در گردش است و در میان کاربران مبادله می‌شود.
Wrapped Bitcoin با همکاری سه سازمان BitGo، Ren و Kyber Network در ژانویه سال ۲۰۱۹ راه‌اندازی شد.
WBTC براساس استاندار ERC-20 شبکه بلاک چین اتریوم ساخته شده است.
خدمات وام‌دهی، مبادلات مالی غیرمتمرکز و… از جمله امتیازاتی است که با توجه به استانداردهای موجود در طراحی و ساخت رپد بیت کوین، دارندگان این ارز  را از این خدمات بهره‌مند خواهد کرد.
مقیاس‌پذیری رپد بیت کوین سبب شده است بسیاری به آینده این رمز ارز Defi امیدوار باشند. از سوی دیگر کارمزد تراکنش‌های این ارز به‌دلیل اجراشدن در شبکه اتریوم با هزینه کمتری در مقایسه با بیت کوین محاسبه خواهد شد.
امکان استیک‌کردن ارز  رپد بیت کوین وجود دارد؛ به این ترتیب کاربران با سپرده‌گذاری دارایی خود برای مدتی معین، پاداشی دریافت خواهند کرد.

صرافی‌ های پشتیبان WBTC
۱- صرافی کوکوین (Kucoin)
۲- صرافی هوبی گلوبال (Hubi Global)
۳- صرافی اوککس (OKX)
۴- صرافی بایننس (Binance)
۵- صرافی کوین بیس (Coinbase)
۶- صرافی بای بیت (Bybit)
۷- صرافی یونی سواپ (UniSwap)
۸- صرافی سوشی سواپ (SushiSwap)
کیف پول‌ های پشتیبان WBTC
۱- کیف پول سخت افزاری لجر (Ledger)
۲- کیف پول تراست ولت (Trust Wallet)
۳- کیف پول متامسک (Metamask)
۴- کیف پول کوین بیس (Coinbase)
۵- کیف پول هایپرپی (Hyper Pay)
۶- کیف پول سیف پل (Safe Pal)
۳- رمز ارز اولانچ (Avalanche)

اولانچ یک شبکه است که امکان اجرای برنامه‌های غیرمتمرکز مالی را با کارمزد پایین برای کاربران خود فراهم کرده است. همچنین مقیاس‌پذیری و کارمزد پایین بسیاری را به استفاده از این شبکه و در پی آن ارز  بومی آن یعنی AVAX که از بهترین ارزهای دیجیتال DeFi است، کشانده است. در ادامه به برخی از مهم‌ترین ویژگی‌های این رمز ارز اشاره کرده‌ایم.

AVAX، نماد اختصاری رمز ارز Avalanche است که در زمان نگارش این مقاله در رتبه ۱۷ بازار ارزهای دیجیتال قرار گرفته است و با قیمت تقریبی ۱۸ دلار به فروش می‌رسد.
عرضه نهایی رمز ارز Avalance ۷۲۰ میلیون واحد است که در حال حاضر ۲۸۲.۸۸۲.۸۸۴ واحد آن در گردش است و در میان کاربران مبادله می‌شوند. ۵۰ درصد از کل ارزهای AVAX (۳۶۰ میلیون واحد) در شبکه اصلی (و نه در زیرشبکه‌ها) توزیع شده است.
امکان استیک‌کردن ارز  AVAX در کیف پول رسمی این ارز  وجود دارد.
تأیید تراکنش در شبکه Avalanche در دو ثانیه انجام می‌شود که با توجه به کارآمدی شبکه و ارز  آن بسیار ارزشمند است.
شبکه بلاک چین اتریوم این امکان را برای کاربران خود فراهم می‌کند که برنامه‌های غیرمتمرکز خود را روی این شبکه اجرا کنند. شبکه اولانچ این امکان را با این تفاوت برای کاربران خود فراهم کرده است که هر برنامه باید روی زیرشبکه خاص خود اجرا شود.
کارمزد انجام عملیات در شبکه اولانچ با کمک ارز  AVAX پرداخت می‌شود.
ارزهای AVAX پس از پرداخت برای انجام تراکنش‌ها در شبکه سوزانده می‌شوند که این کار یکی از روش‌ها برای مقابله با تورم است.

صرافی‌ های پشتیبان رمز ارز AVAX
۱- صرافی کوکوین (Kucoin)
۲- صرافی کوینکس (CoinEx)
۳- صرافی اوککس (OKX)
۴- صرافی بایننس (Binance)
۵- صرافی کوین بیس (Coinbase)
۶- صرافی هوبی گلوبال (Huobi Global)
کیف پول‌ های پشتیبان رمز ارز AVAX
۱- کیف پول سخت افزاری لجر (Ledger)
۲- کیف پول تراست ولت (Trust Wallet)
۳- کیف پول متامسک (Metamask)
۴- کیف پول بایننس چین (Binance Chain)
۵- کیف پول ترزور (Trezor)
۶- کیف پول مث (Math Wallet)
۷- کیف پول اولانچ (Avalanche Wallet)
۴- رمز ارز یونی سواپ (Uniswap)

یکی از مهم‌ترین کاربردهای DeFi، صرافی‌های غیرمتمرکز هستند. با وجود اینکه ارزهای دیجیتال غیرمتمرکز محسوب می‌شوند، بیشتر صرافی‌های رمز ارز متمرکزند و توسط افراد و سازمان‌ها اداره می‌شوند، اما به‌تازگی برخی از صرافی‌های غیرمتمرکز به وجود آمده‌اند که یونی سواپ یکی از آن‌هاست.
 UniSwap که از بهترین ارزهای دیجیتال DeFi است، توکن اختصاصی صرافی غیرمتمرکز یونی سواپ به شمار می‌آید که در سال ۲۰۲۰ ارائه شد. در ادامه این ارز  و مهم‌ترین ویژگی‌های آن را بررسی خواهیم کرد.

UNI، نماد اختصاری رمز ارز Uniswap است که در زمان نگارش این مقاله در رتبه ۱۹ بازار ارزهای دیجیتال قرار گرفته است و با قیمت تقریبی ۵ دلار به فروش می‌رسد.
عرضه نهایی ارز  Uniswap، یک میلیارد واحد است که در حال حاضر بیش از ۷۳۰ میلیون واحد آن در گردش است و در میان کاربران مبادله می‌شود.
کاربران صرافی یونی سواپ می‌توانند بدون نیاز به واسط (نظارت صرافی) تراکنش‌هایی را انجام دهند. درواقع در این صرافی معامله تنها بین خریدار و فروشنده انجام می‌شود و امنیت آن نیز با استفاده از قرارداد هوشمند تأمین می‌شود.
UNI یک توکن حاکمیتی است که براساس استاندارد ERC-20 شبکه اتریوم طراحی و اجرا شده است.
کسانی که رمز ارز Uniswap را که از بهترین ارزهای دیجیتال DeFi است داشته باشند می‌توانند در رأی‌گیری‌ها برای انجام اصلاحات شرکت کنند. درواقع دارندگان رمز ارز UNI با توجه به میزان دارایی خود می‌توانند نظرات خود را در مدیریت آن صرافی دخیل کنند.

صرافی‌ های پشتیبان رمز ارز UniSwap
۱- صرافی کوکوین (Kucoin)
۲- صرافی اوککس (OKX)
۳- صرافی بایننس (Binance)
۴- صرافی کوین بیس (Coinbase)
۵- صرافی هوبی گلوبال (Huobi Global)
۶- صرافی بای بیت (Bybit)
۷- صرافی یونی سواپ (Uni Swap)
۸- صرافی والکس (Wallex)
کیف پول‌ های پشتیبان رمز ارز UniSwap
۱- کیف پول سخت افزاری لجر (Ledger)
۲- کیف پول تراست ولت (Trust Wallet)
۳- کیف پول متامسک (Metamask)
۴- کیف پول بایننس چین (Binance Chain)
۵- کیف پول کوین بیس (Coinbase)
۶- کیف پول هایپرپی (Hyper Pay)
۷- کیف پول سیف پل (Safe Pal)
۸- کیف پول اتمیک (Atomic Wallet)
۵- رمز ارز چین لینک (Chainlink)

همان‌طور که پیش از این نیز اشاره کردیم، امور مالی غیرمتمرکز با کمک قراردادهای هوشمند اجرا می‌شوند، اما با گذشت مدتی از ظهور سیستم DeFi شاهد بودیم که در انجام برخی از امور همچون فراخوانی اطلاعات از خارج از شبکه خلائی وجود داشت که دلیل به وجود آمدن چین لینک برطرف‌کردن همین مشکل بود. 
برای مثال فرض کنید از قرارداد هوشمندی استفاده می‌کنید که باید مبلغ مشخصی درصورت تحقق یک شرایط در دنیای واقعی به یک فرد انتقال داده می‌شد. در چنین وضعیتی نیاز به داده‌هایی است که تحقق یا عدم تحقق شرایط در دنیای واقعی را اطلاع دهد. برای درک بهتر این موضوع می‌توانید پرداخت ۱۰۰۰ واحد ارز  Chainlink را درصورت ساخت یک وسیله مثال زد؛ داده‌ای که مبنی بر ساخته‌شدن آن وسیله باید به شبکه مخابره شود. 
این مفهوم همان اوراکل است. دریافت و ارسال اطلاعات از دنیای بیرون به شبکه که به‌کمک اوراکل‌ها انجام می‌شود مشمول هزینه است که این هزینه با استفاده از Chainlink که یکی از بهترین ارزهای دیجیتال Defi است، پرداخت می‌شود.

LINK، نماد اختصاری Chainlink است که در زمان نگارش این مقاله در رتبه ۲۲ بازار ارزهای دیجیتال قرار گرفته است و با قیمت تقریبی ۶.۳ دلار به فروش می‌رسد.
عرضه نهایی این ارز  ۱ میلیارد واحد است که در حال حاضر بیش از ۴۶۷ میلیون واحد در گردش است و در میان کاربران مبادله می‌شود.
به زبان ساده چین لینک یک تکنولوژی و واسط بین دنیای بلاک چین و دنیای خارجی است و درواقع سیستم‌های معمولی را به بلاک چین متصل می‌کند.
توکن ChainLink براساس استاندارد ERC-20 شبکه اتریوم ساخته شده است.
امکان استیک‌کردن توکن LINK وجود دارد.

صرافی‌ های پشتیبان رمز ارز Chainlink
۱- صرافی کوکوین (Kucoin)
۲- صرافی اوککس (OKX)
۳- صرافی FTX
۴- صرافی بایننس (Binance)
۵- صرافی کوین بیس (Coinbase)
۶- صرافی Gemini
۷- صرافی هوبی گلوبال (Huobi Global)
۸- صرافی کراکن (Kraken)
۹- صرافی بای بیت (Bybit)
۱۰- صرافی یونی سواپ (Uni Swap)
کیف پول‌ های پشتیبان رمز ارز Chainlink
۱- کیف پول سخت افزاری لجر (Ledger)
۲- کیف پول تراست ولت (Trust Wallet)
۳- کیف پول متامسک (Metamask)
۴- کیف پول بایننس چین (Binance Chain)
۵- کیف پول کوین بیس (Coinbase)
۶- کیف پول هایپرپی (Hyper Pay)
۷- کیف پول اتمیک (Atomic Wallet)
۶- رمز ارز تزوس (Tezos)

فردی به نام L.M. Goodman وایت پیپر ارز  تزوس را در سال ۲۰۱۴ منتشر کرد. این رمز ارز در سال ۲۰۱۷ و در طی یک عرضه اولیه عرضه شد.

XTZ، نماد اختصاری رمز ارز Tezos است که در زمان نگارش این مقاله در رتبه ۳۷ بازار ارزهای دیجیتال قرار گرفته است و با قیمت تقریبی ۴/۱ دلار به فروش می‌رسد.
عرضه نهایی توکن XTZ، مشخص نیست؛ با این حال در زمان نگارش این مقاله حدود ۹۰۰ میلیون واحد XTZ در گردش است و در میان کاربران مبادله می‌شود.
Tezos مدعی است اولین رمز ارز خود اصلاح‌گر (Self-Amendment) است. با این ویژگی یک شبکه می‌تواند بدون نیاز به انجام فورک، اصلاحات موردنیاز را انجام دهد.
دارندگان رمز ارز Tezos می‌توانند در تصمیم‌گیری‌های مؤثر روی شبکه مشارکت داشته باشند. درواقع مدیریت شبکه تزوس از نوع درون زنجیره‌ای است.
امکان ایجاد قراردادهای هوشمند و برنامه‌های غیرمتمرکز روی شبکه Tezos وجود دارد.

صرافی‌ های پشتیبان رمز ارز Tezos
۱- صرافی کوکوین (Kucoin)
۲- صرافی بای بیت (Bybit)
۳- صرافی اوککس (OKX)
۴- صرافی هوبی گلوبال (Huobi Global)
۵- صرافی کراکن (Kraken)
۶- صرافی بایننس (Binance)
۷- صرافی کوین بیس (Coinbase)
۸- صرافی Gemini
۹- صرافی کوینکس (CoinEx)
۱۰- صرافی یونی سواپ (Uni Swap)
کیف پول‌ های پشتیبان رمز ارز Tezos
۱- کیف پول سخت افزاری لجر (Ledger)
۲- کیف پول سخت افزاری ترزور (Trezor Wallet)
۳- کیف پول مث ولت (Math Wallet)
۴- کیف پول تراست ولت (Trust Wallet)
۵- کیف پول متامسک (Metamask)
۶- کیف پول بایننس چین (Binance Chain)
۷- کیف پول ایر گپ (AirGap)
۸- کیف پول هایپرپی (Hyper Pay)
۹- کیف پول سیف پل (Safe Pal)
۱۰- کیف پول اتمیک (Atomic Wallet)
۷- رمز ارز تتا (Theta Network)

رمز ارز Theta Network در سال ۲۰۱۷ و توسط Mitch Liu و Jieye Long ساخته شد. درواقع رمز ارز Theta Network یکی از دو توکن این شبکه است. کاربرد اصلی شبکه ایجاد فضایی برای به اشتراک‌گذاری ویدئو است؛ به عبارتی شبکه Theta Network به وجود آمد که نواقص یوتیوب را برطرف کند. 
از آنجا که این پروژه غیرمتمرکز است، نقش واسط از بین می‌رود و درآمد تولیدکنندگان محتوای ویدئو افزایش خواهد یافت.

THETA، نماد اختصاری رمز ارز Theta Network است که در زمان نگارش این مقاله در رتبه ۴۱ بازار ارزهای دیجیتال قرار گرفته است و با قیمت تقریبی ۲/۱ دلار فروخته می‌شود.
عرضه نهایی ارز  Theta Network یک میلیارد واحد است که همه این مقدار در گردش است و در میان کاربران مبادله می‌شود.
در شبکه Theta Network از روش اجماع اثبات سهام استفاده می‌شود و به عبارت دیگر امکان استخراج ارز  THETA وجود ندارد.
شبکه Theta Network دو توکن به نام‌های THETA و TUFL است. تعداد توکن‌های THETA ثابت ۱ یک میلیارد واحد است و هیچ برنامه‌ای برای افزایش این تعداد وجود ندارد؛ در حالی توکن‌های TUFL در حال افزایش هستند.
ارز  THETA با هدف حفظ امنیت شبکه Theta Network به وجود آمده است.
سرعت بالا در انتشار داده‌ها یکی از نیازهای ضروری این شبکه است که توانسته است آن را به‌خوبی اجرا کند.
مقیاس‌پذیری امید به آینده این شبکه و ارزهای دیجیتال بومی آن یعنی TUFL و THETA را افزایش خواهد داد. در زمان نگارش این مقاله THETA جزء بهترین ارزهای دیجیتال DeFi است و در رتبه هفتم این دسته‌بندی (DeFi) قرار گرفته است.

صرافی‌ های پشتیبان رمز ارز Theta Network
۱- صرافی کوکوین (Kucoin)
۲- صرافی کوینکس (CoinEx)
۳- صرافی بای بیت (Bybit)
۴- صرافی اوککس (OKX)
۵- صرافی هوبی گلوبال (Huobi Global)
۶- صرافی بایننس (Binance)
۷- صرافی یونی سواپ (Uni Swap)
۸- صرافی گیت (Gate.io)
کیف پول‌ های پشتیبان رمز ارز Theta Network
۱- کیف پول سخت افزاری لجر (Ledger)
۲- کیف پول سخت افزاری ترزور (Trezor Wallet)
۳- کیف پول مث ولت (Math Wallet)
۴- کیف پول تراست ولت (Trust Wallet)
۵- کیف پول سیف پل (Safe Pal)
۶- کیف پول تتا (Theta Wallet)
۸- رمز ارز میکر (Maker)

توکن میکر دیگر توکن پلت فرم  Maker DAO است، دیگر توکن در این پلت فرم  Dai است که در رتبه اول بهترین ارزهای دیجیتال DeFi قرار گرفته است. شما برای گرفتن وام به‌صورت توکن Dai و دیگر فعالیت‌ها در پلت فرم  Maker DAO می‌توانید از توکن Maker استفاده کنید. گفتنی است Maker نیز در دسته بهترین ارزهای دیجیتال DeFi قرار گرفته است.

MKR، نماد اختصاری ارز Maker است که در زمان نگارش این مقاله در رتبه ۴۷ بازار ارزهای دیجیتال قرار گرفته است و با قیمت تقریبی ۹۷۵ دلار به فروش می‌رسد.
عرضه نهایی رمز ارز Maker ۱.۰۰۵.۵۷۷ واحد است که در حال حاضر حدود ۹۷۷ هزار واحد در گردش است و در میان کاربران مبادله می‌شوند.
افرادی که رمز ارز MKR داشته باشند، می‌توانند در رأی‌گیری‌ها شرکت کنند و بر عملکرد پروتکل میکر نظارت داشته باشند.
ارز  Maker روی شبکه بلاک چین اتریوم ساخته شده است.
هدف اصلی ایجاد این توکن، ساده‌کردن پرداخت‌ها در سطح بین‌المللی است.
رمز ارز Dai (اولین مورد از لیست بهترین ارزهای دیجیتال DeFi که بررسی کردیم) با رمز ارز Maker ارتباط دارد. درواقع توکن Maker کمک می‌کند قیمت رمز ارز Dai همواره ۱ دلار باقی بماند.
برای ثابت نگه‌داشتن قیمت Dai، با توجه به افت و خیزهای قیمتی، رمز ارز Maker یا از بین می‌رود یا ایجاد می‌شود. درواقع از این رمز ارز برای مقابله با نوسانات بازار استفاده می‌شود.
توکن MKR به‌عنوان وثیقه برای پلت فرم  Maker هم استفاده می‌شود.

صرافی‌ های پشتیبان رمز ارز Maker
۱- صرافی کوینکس (CoinEx)
۲- صرافی کوکوین (Kucoin)
۳- صرافی بای بیت (Bybit)
۴- صرافی FTX
۵- صرافی اوککس (OKX)
۶- صرافی هوبی گلوبال (Huobi Global)
۷- صرافی بایننس (Binance)
۸- صرافی یونی سواپ (Uni Swap)
۹- صرافی گیت (Gate.io)
کیف پول‌ های پشتیبان رمز ارز Maker
۱- کیف پول سخت افزاری لجر (Ledger)
۲- کیف پول تراست ولت (Trust Wallet)
۳- کیف پول متامسک (Metamask)
۴- کیف پول کوین بیس (Coinbase Wallet)
۵- کیف پول سیف پل (Safe Pal)
۶- کیف پول بایننس چین (Binance Chain Wallet)
۷- کیف پول اتمیک (Atomic Wallet)
۹- رمز ارز آوی (Aave)

در نظام مالی سنتی زمانی که شخصی به وام نیاز داشته باشد، مجبور است به بانک‌ها و سازمان‌های واسط اعتماد کند و از آن‌ها با شرایطی که گاهی سخت است وام دریافت کند. با پیدایش امور مالی غیرمتمرکز DeFi، پلت فرم‌هایی به وجود آمدند که دریافت وام و حتی اعطای وام در ازای دریافت سود را برای کاربران بسیار ساده کرده‌اند. 
یکی از بهترین پلت فرم‌ها در این زمینه Aave است که در ادامه قصد داریم توکن بومی آن را که یکی از بهترین ارزهای دیجیتال DeFi است، بررسی کنیم.

AAVE، نماد اختصاری رمز ارز Aave است که در زمان نگارش این مقاله در رتبه ۵۰ بازار ارزهای دیجیتال قرار گرفته است و با قیمت تقریبی ۶۱ دلار فروخته می‌شود.
عرضه نهایی ارز  Aave ۱۶ میلیون واحد است که در حال حاضر بیش از ۱۳ میلیون واحد آن در گردش است و در میان کاربران مبادله می‌شود.
Aave یک استخر نقدینگی و پلت فرم  وام‌دهی است.
به زبان ساده Aave یک سیستم وام‌دهی البته از نوع غیرمتمرکز است که افراد می‌توانند بدون نیاز به واسط و تنها از طریق دارایی رمز ارز خود، وام دریافت کنند.
شما در پلت فرم  Aave علاوه بر دریافت وام می‌توانید با اعطای وام به دیگران سود کسب کنید.
Aave یک توکن مبتنی بر شبکه اتریوم بوده که براساس استاندارد ERC-20 ساخته شده است.
دارندگان توکن Aave می‌توانند در راستای تصمیم‌گیری‌های بهتر برای پلت فرم، نظرات خود را اعلام کنند. برای این کار دارندگان توکن می‌توانند در رأی‌گیری‌ها شرکت کنند.

صرافی‌ های پشتیبان رمز ارز Aave
۱- صرافی کوکوین (Kucoin)
۲- صرافی FTX
۳- صرافی اوککس (OKX)
۴- صرافی هوبی گلوبال (Huobi Global)
۵- صرافی بایننس (Binance)
۶- صرافی کوین بیس (Coinbase Exchange)
۷- صرافی یونی سواپ (Uni Swap)
۸- صرافی کراکن (Kraken)
۹- صرافی گیت (Gate.io)
کیف پول‌ های پشتیبان رمز ارز Aave
۱- کیف پول سخت افزاری لجر (Ledger)
۲- کیف پول تراست ولت (Trust Wallet)
۳- کیف پول متامسک (Metamask)
۴- کیف پول کوین بیس (Coinbase Wallet)
۵- کیف پول هایپر (HyperPay Wallet)
۶- کیف پول سیف پل (Safe Pal)
۷- کیف پول بایننس چین (Binance Chain Wallet)
۸- کیف پول اتمیک (Atomic Wallet)
۱۰- رمز ارز نوترینو یو اس دی (Neutrino USD)

استیبل کوین‌ها در بازار ارزهای دیجیتال برای اهداف مختلف همچون کاهش ریسک در میان دارایی کاربران استفاده می‌شود. Neutrino USD هم یکی از بهترین ارزهای دیجیتال DeFi و یک استیبل کوین غیرمتمرکز است که در فضای DeFi استفاده می‌شود. در ادامه این رمز ارز و سپس صرافی‌ها و کیف پول‌های پشتیبان این ارز را بررسی کرده‌ایم.

USDN، نماد اختصاری Neutrino USD است که در زمان نگارش این مقاله در رتبه ۵۴ بازار ارزهای دیجیتال قرار گرفته است و با قیمت تقریباً یک دلار فروخته می‌شود.
عرضه نهایی توکن مشخص نشده است؛ با این حال (در زمان نگارش این مقاله) تعداد ۷۷۱.۲۷۱.۴۹۹ واحد در گردش است و در میان کاربران مبادله می‌شود.
Neutrino USD یک استیبل کوین است که قیمت آن تقریباً یک دلار است و رمز ارز Waves پشتوانه این استیبل کوین به حساب می‌آید.
رمز ارز USDN را می‌توان یک استیبل کوین نامید که در انجام تراکنش‌های بین شبکه‌ای DeFi به کار گرفته می‌شود. درواقع این توکن به وجود آمد تا در فضای غیرمتمرکز استفاده شود.
کاربران می‌توانند با استفاده از قرارداد هوشمند و به‌کمک رمز ارز Wave، توکن‌های USDN را بسازند که از بهترین ارزهای دیجیتال DeFi است.

صرافی‌ های پشتیبان رمز ارز Neutrino USD
۱- صرافی کوکوین (Kucoin)
۲- صرافی یونی سواپ (Uniswap)
۳- صرافی هات بیت (Hotbit)
۴- صرافی Curve Finance
۵- صرافی MEXC
۶- صرافی Waves Exchange
کیف پول‌های پشتیبان رمز ارز Neutrino USD
۱- کیف پول تراست ولت (Trust Wallet)
۲- کیف پول اتمیک (Atomic)
۳- کیف پول متامسک (Metamask)
۴- کیف پول بایننس چین ولت (Binance Chain Wallet)
سخن پایانی
تعداد ارزهای دیجیتال بسیار زیاد است و روز به ‌روز به این تعداد اضافه می‌شود. اگر ارزهای دیجیتال مختلف را نشناسید، امکان سود از موقعیت‌های مختلف را از دست خواهید داد. کاربرد ارزهای دیجیتال محدود به انجام معاملات برای تریدرها نمی‌شود و این ارزها معمولاً برای برطرف‌کردن یکی از نیازهای عموم مردم به وجود می‌آیند. 
بنابراین با شناخت آن‌ها احتمالاً می‌توانید امور روزانه زندگی خود را با کیفیت و امنیت بالاتر و البته هزینه پایین‌تر انجام دهید. یک دسته از ارزهای دیجیتال در حوزه امور مالی غیرمتمرکز قرار می‌گیرند ک برای تسهیل امور مالی مانند سیستم وام‌دهی، انجام امور بانکی و… به وجود آمدند. 
در مقاله‌ای که مطالعه کردید، سعی کردیم لیستی از بهترین ارزهای دیجیتال DeFi را به شما معرفی کنیم. عبارات و اصطلاحات زیادی در بازار ارزهای دیجیتال وجود دارد که شاید پیش از این نشنیده باشید یا درک مفهوم آن برای شما چندان ساده نباشد. 
اگر شما هم قصد فعالیت در بازار ارزهای دیجیتال را داشته باشید و بخواهید با فناوری بلاک چین و فواید و البته کاربرد آن آشنا شوید، می‌توانید در یک دوره آموزش رمز ارز شرکت کنید تا در کنار آشنایی با مفاهیم ضروری بتوانید خرید و فروش و اصول معامله‌گری در این بازار را نیز آموزش ببینید.
پرسش‌ های متداول
۱- DeFi چیست؟
عبارت DeFi از ابتدای کلمات Decentralized Finance گرفته شده است و به امور مالی غیرمتمرکز اشاره دارد.
۲- بهترین ارزهای دیجیتال DeFi کدام هستند؟
Dai، Wrapped Bitcoin، Uniswap، Avalanche، chainlink، Tezos، Theta Network، Maker، Aave، Neutrino USD براساس طبقه‌بندی سایت کوین مارکت کپ، بهترین ارزهای دیجیتال DeFi هستند.
۳- کدام شبکه بلاک چین میزبان بیشترین پروژه‌های رمز ارز Defi است؟
شبکه بلاک چین حدوداً ۷۰ درصد پروژه‌های Defi را در خود جای داده است.
۴- بزرگ‌ترین معایب سیستم مالی غیرمتمرکز یا DeFi چیست؟
شاید بزرگ‌ترین ایراد یک سیستم مالی غیرمتمرکز را بتوان برگشت‌پذیر نبودن تراکنش‌ها دانست. این ویژگی که البته امنیت را بالاتر می‌برد، گاهی به‌دلیل خطاهای انسانی موجب شده است که تراکنش‌هایی اشتباهی انجام شوند.
۵- عمده کاربرد پروژه‌های DeFi در کدام زمینه‌هاست؟
امور بانکی، سیستم وام‌دهی و سپرده‌گذاری و صرافی‌های غیرمتمرکز.

توجه: با وجود اینکه دو صرافی کوینکس و کوکوین هر دو فعلا بدون نیاز به تغییر IP فعالیت می‌کنند اما بهتر است برای امنیت بیشتر از IP ثابت خارج از ایران استفاده کنید.
برای ورود به صرافی کوینکس حتما باید با IP خارج از ایران وارد شوید.

به این مقاله امتیاز دهید تا با کمک شما کیفیت آن را بسنجیم